Mi a különbség a szárzúzás és a professzionális mulcsozás között?

A mulcsozás ma már a modern mezőgazdaság legfontosabb eleme, hiszen segítségével kevesebb növényvédő szert kell használnunk, gazdálkodásunk környezetbarát, fenntartható, talajunk pedig sokkal termékenyebb lesz.

Személyesen próbálhattak ki Müthing termékeket a gazdák a Güttler Kft. rendezvényén, hogy megtapasztalhassák, mi a különbség a szárzúzás és a professzionális mulcsozás között. Solt határában Müthing rézsü-, venyige és gallyzúzókat, valamint többféle szántóföldi mulcsozógépet mutattak be működés közben.

A mulcsozás ma már a modern mezőgazdaság legfontosabb eleme. A finomra mulcsozott növénymaradványok gyorsan bomlásnak indulnak, ami csökkenti a betegségek esélyét és a kártevők életterét, később pedig táplálékul szolgál a következő növénykultúrák számára. Az egyenletesen szétterített mulcs megakadályozza a talajeróziót, a durván mulcsozott köztes termények pedig a kikelést, így a következő főterményben nem lesznek gyomnövények, a tápanyagok pedig a vízkimosás kizárásával megkötve maradnak a talajban. A Müthing gyár termékei ezekre a modern mezőgazdasági igényekre nyújtanak teljes körű megoldást.

A Müthig mulcsrendszer fontos szerepet játszik a kártevők elleni védekezésben is: magakadályozza például az egerek és csigák bejutását a növényekbe, valamint élőhelye elpusztításával az igen kártékony európai kukoricamoly túlszaporodását, illetve megelőzi a vírusos betegségek terjedését.

De mivel is tudnak többet a Müthing mulcsozói? A nemesített rugóacélból készült lamellák a vezetők és a traktor biztonságát is szolgálják egyszerre, mivel megbízhatóan visszatartják az idegen testeket és csökkentik a károkat. A biztonsági távolságok a gép mellett 2 méteresre, a gép előtt és mögött 8 méteresre csökkennek. A mulcsozók korrózióálló finomacélból készülnek. Mivel a kiváló kopásállósági tulajdonságoknak és a nagy szilárdságnak köszönhetően könnyebb gépeket lehet készíteni, kevésbé terhelik a traktort és a talajt.

A mechanikus oldaleltolás lehetővé teszi a mulcsozó beállítását a traktornyomhoz vagy egy oldalra eltolt munkagéphez. A hidraulikus oldaleltolás pedig lehetővé teszi a az oszlopok és fák közötti munkavégzést, vagy a mulcsozóval a traktornyom körüli munkavégzést.

A Müthing olyan forradalmi szabadalmakkal szolgálja a modern mezőgazdálkodást, mint az egyenletes aprítást, így homogén mulcsot szolgáló cápauszony állókéses rendszer, a mechanikus ütközés elleni biztosítás, vagy a frontfüggesztő virtuális húzópont. A Müthing úgy tervezte gépeit, hogy a gazdák speciális aratási feladatainak is professzionális szinten megfeleljen. Az első osztályú mulcsozási eredmény minden Müthing mulcsozó közös jellemzője.

Forrás: Agroinform.hu

Próbálja ki Ön is a Müthing gépeket!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.