Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása

A Güttler Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 60%-os mértékű 20.994.830 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A technológiai modernizáció során beszerzésre került egy MMEL extralapos mérleg. A mérőberendezéssel a meglévő mérleg méréshatárának 10 szeresét lehet egyszerre mérni, nem kell kisebb csomagokra szétszedni a termékeket, mellyel jelentősen csökkent a gyártási-szolgáltatási idő. A pályázat keretében egy MET TIGER CNC automata tárcsás darabolót vásároltunk, mert a megnövekedett darabolási igények teljesítéséhez egy modern daraboló gépre volt szükséges. A gép CNC technológiája automatizálja a szerszámok működését és a munkadarab mozgatását az alkatrész gyártó munkában, ezzel csökkentve az átálláshoz szükséges időt. A megvalósítás során beszerzett két híddaru a növekvő anyagmozgatási igényt szolgálják ki, ezáltal gyorsítva a gyártási folyamatot, növelve a kapacitást.

Cégünk a GINOP-1.2.10-19-2019-00146-os azonosítószámú Technológiai modernizáció a GÜTTLER Kft-nél’ elnevezésű projekt megvalósítása során 20,995 MFt összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat tényleges befejezése: 2021. 03. 09.

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelő kapacitásainak bővítése


A Güttler Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelő kapacitásainak bővítése” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 50%-os mértékű 26.109.033 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A termelő kapacitás bővítése folyamán beszerzésre került egy darab YASKAWA ArcWorld robotrendszer, melynek használatával a nehéz- és veszélyes kézi hegesztés lett kiváltva automatizálással, robotizálással. A kézi hegesztéssel eddig 1 főre jutó hegesztési hatékonyságot ezzel a technológiával 3-4-szeresére növelték. A hegesztőrobottal készülő termékek 27%-kal hamarabb adhatók tovább a következő megmunkálási helyre (pl. felületkezelés vagy szerelés). A szériagyártás a többletkapacitás révén 18%-kal csökkentette a hegesztőrobottal készülő termék önköltségét. A projekt keretén belül a Kft. vásárolt egy fémipari felületkezelő horganyzó/galvanizáló gépsort, mely segítségével a gyártási-szolgáltatási idő a folyamatos bizonytalanság (alvállalkozók határidő túllépése, minőségi kifogások) elhagyása révén tervezhetőbbé és kontrolláltabbá vált. A galvanizáló esetében az önköltség átlagosan 4%-kal csökkent a logisztikai és szállítási költségek átstrukturálódásának következtében. A gyártási idő az eddigi 3-5 napról 1-2 napra redukálódott a művelet-koncentráció miatt, mivel a termék összeállítása, készrehegesztése és felületkezelése azonos helyen és azonnal egymást követően történik. Gyártási kapacitás ezáltal 9%-kal emelkedett. A beszerzett eszközök a nagy sorozatszámú, valamint és a kis- és közepes sorozatszámú, de bonyolult munkadarabok gyártását segítik elő, általuk a termékek minősége jelentősen növekedett.

Cégünk a GINOP-1.2.1-16-2017-00547-es azonosítószámú ’Mezőgazdasági gépgyártó tevékenységhez kapcsolódó gyártó kapacitás bővítése a GÜTTLER Kft.-nél’ elnevezésű projekt megvalósítása során 26,11 MFt összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat tényleges befejezése: 2019.09.09

Gyakornoki program pályakezdők támogatására


A Güttler Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 100%-os mértékű 8.307.132 Ft összegű vissza nem térítendő részesült.

Jelen projekt során két hegesztő tanuló került a Güttler Kft. állományába. A két gyakornok munkáját egy gyakornoki kapcsolattartó segítette, aki csaknem 14 év szakmai tapasztalattal rendelkezik hegesztő szakmában.

A projekt megvalósítása során munkavédelmi eszközök, felszerelések beszerzésével segítettük a gyakornokokat a napi munkavégzéshez, hegesztői munkához szükséges hegesztő bőrkabáttal, bőrköténnyel, illetve lábszárvédővel, munkavédelmi bakanccsal. A Güttler Kft. évek óta a LEAN vállalatszervezési rendszer szerint végzi tevékenységét, mely a cég hatékonyságát és sikeres működését támogatja. A projekt tervezése során követtük a vállalat LEAN szemléletét egy speciális LEAN eszköz- és szerszámfal kialakításával, mely tartalmaz egy-egy 1.700 Watt teljesítményű sarokcsiszolót, automata, fényre automatikusan sötétedő hegesztő fejpajzsot, egy-egy darab 3 és 5 méteres mérőszalagot, tolómérőt, talpas derékszöget, önzáró fogót, kombinált fogót, oldalcsípő fogót, karctűt, pumpás szóróflakont, magas szakítószilárdságú, különböző méretű asztalosipari szorítót, melyek mind-mind a gyakornok minőségi, átlátható, rendezett és gyors munkáját segítik elő.

A beszerzésre kerülő Fronius TPS320i C /4R/FSC Pulse hegesztő-berendezés a gyakornok szakmai gyakorlati ismereteinek fejlődésében hosszútávon nyújt ismeretszerzési ill. tapasztalatszerzési lehetőséget. A gyakornokok a hegesztőgép magas szintű használatának megtanulásával, melynek elsajátításában a képzésükre kinevezett szakképzett hegesztő segített, munkaerő-piaci helyzetüket megerősítették és a foglalkoztathatóságukat nagymértékben javították.

A gyakornokok a projekt ideje alatt jól képzett szakmunkássá váltak, akik képesek megfelelni a korszerű szakmai és technológiai feltételeknek. A munkavédelmi eszközökön, a hegesztőgépen és a szerszámokon kívül bérköltség került elszámolásra a projekt keretén belül.

Cégünk a GINOP-5.2.4-16-2018-03111 azonosítószámú Gyakornoki program a Güttler Kft-nél’ elnevezésű projekt megvalósítása során 8,3 MFt összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat tényleges befejezése: 2019. 04.30.

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében


A Güttler Kft. a a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 30%-os mértékű 29.955.487 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban és 59.910.976 Ft visszatérítendő hitelben részesült.

A gyártási kapacitás bővítése folyamán beszerzésre került egy Takisawa EX910 CNC esztergagép rúdadagolóval, melynek használatával a közepes vagy a nagy darabszámban készülő egyszerű vagy összetett alkatrészek automatizált gyártása mellett az állandó méretpontosság és minőség folyamatosan fenntarthatóvá vált. A projekt keretén belül a Kft. vásárolt két darab 3D hegesztőasztalt tartozékokkal, melyek segítségével a gépek, alkatrészek építésénél az összeállítás pontossága, méretre vágása ellenőrizhetősége jelentősen javult, megbízhatóvá vált, jelentősen csökkentve a sorozatgyártás gyártási idejét. A szemcseszóróház kivitelezésével lehetőségünk nyílt egy általunk korábban is használatos technológia saját gyártásban történő alkalmazására, mellyel jobb minőségben, gyorsabban tudunk terméket előállítani a vevői reklamációk csökkenése mellett.
A projekt megvalósításával a termékek gyártási ideje csökkent, a termelt mennyiség növekedett, így javult a gyártási hatékonyság és a vállalkozás piaci pozíciója.

Cégünk a GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01501 azonosítószámú ’A Güttler Kft. kapacitásbővítő beruházásának támogatása kombinált hiteltermék keretében’ elnevezésű projekt megvalósítása során 29,96 MFt összegű vissza nem térítendő támogatásban és 59,91 MFt visszatérítendő hitelben részesült. A pályázat tényleges befejezése: 2019. 06.13.

AZ LK60 Földmester prototípusának fejlesztése a Güttler Kft.-nél


A Güttler Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Prototípus-, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 52,27%-os intenzitású 23,36 millió forint összegű támogatást nyert el.

A projekt célja a mezőgazdasági gazdálkodók igényeire alapozva a cég LK45AS Földmester magágykészítő gép funkcióival rendelkező, ugyanakkor nagyobb munkaszélességű LK60 Földmester létrehozása volt. A termék újdonsága, hogy speciális adottságú talajtípusok megmunkálását is segíti. A nagyobb munkaszélességgel nagyobb terület művelhető óránként, így a fajlagos energia- és időfelhasználás csökken a károsanyag kibocsátással együtt. Az erőgépből való kiszállás nélkül, akár menet közben is állítható művelőelemet tartalmazó munkagép hatékony talajszerkezet alakító technikájával a gazdálkodók nagyobb terméshozamot érnek el, miközben üzemeltetési költségeik csökkentéséhez is hozzájárul.

A projekt megvalósítása során számítógépeket, szoftvereket és hegesztőasztalokat szereztünk be a tervezés munkájának elősegítéséhez, illetve a kísérleti gép építéséhez. A prototípus legyártására a Güttler Kft. saját fejlesztőüzeme szolgált megvalósítási helyszínként, a tesztelésre pedig a telephelyhez közeli szántóföldi területek.

Cégünk a GINOP-2.1.7-15-2016-01407 azonosítószámú ’LK60 Földmester prototípusának fejlesztése a Güttler Kft.-nél’ elnevezésű projekt megvalósítása során 23.362.981 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt tényleges befejezésének dátuma 2018. március 19.

Külpiaci megjelenés a Güttler Kft-nél


A Güttler Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Mikró-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 50%-os intenzitású 6,94 millió forint összegű támogatást nyert el.

A projekt megvalósításának célja az általunk gyártott mezőgazdasági talajművelő gépek minél szélesebb körben való megismertetése külpiacokon, és a nemzetközi jelenlét megerősítése volt.
Piackutatási tanulmány segítségével készítettük elő a kiállításokon történő termékbemutatást és márkaépítést. A pályázat megvalósítása során részt vettünk az Agraria – Kolozsvár, az Agriplanta – RomAgro Tec – Fundulea, az Agromalim – Arad és az Agralim – Iasi kiállításokon Romániában, az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron, és az Országos Bemutató Napokon Szlovákiában, Udvardon. A külpiaci kiállításokon való részvétel fontos része a cégünk megismertetésének, ahol a felhasználók közvetlenül találkozhatnak a cég képviselőivel és termékeivel. Értékesítő kollégáink minden helyszínen személyes munkájukkal segítették a termékeink bemutatását és a kapcsolatépítést.

A pályázat eredménye, hogy több kiállításon tudtunk részt venni, továbbá a kiállításokon való részvételünket és meghívásunkat a rendezvényekre több ügyfél felé, több csatornán tudtuk kommunikálni. Ezáltal több látogatót tudtunk a standjainkra vonzani és az érdeklődők száma is nőtt. Ezek az eredmények lényegesek cégünk számára, mivel bevételünk jelentős része alapszik a kiállításokon szerzett új ügyfeleken, kapcsolatokon.

Cégünk a GINOP-1.3.1-15-2015-00301 azonosítószámú ’Külpiaci megjelenés a Güttler Kft-nél’ elnevezésű projekt megvalósítása során 6.944.996 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt tényleges befejezésének dátuma 2017. szeptember 24.

A Güttler Kft. termelési kapacitásainak bővítése


A Güttler Kft. a a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 50%-os mértékű 37.469.079 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A hegesztési és plazmavágási munkák következtében többféle gáz, füst és por szabadul fel, amelyek a levegővel együtt a tüdőbe juthatnak és így veszélyeztethetik a dolgozók egészségét. Ennek érdekében a projekt megvalósítása során lehetőség nyílt egy „push-pull” rendszerű füstelszívó rendszert integrálni a tisztítandó munkatérbe. A kivitelezés során a teljesítménynagyság a légköbméterhez lett igazítva, így az a lehető legnagyobb hatásfokkal működik. Használatával nőtt a dolgozók elégedettsége, hozzájárult a termelékenység növekedéséhez, továbbá a jobb munkahelyi eredmények eléréséhez.

Termékeink tervezésével, fejlesztésével saját fejlesztőmérnök csapatunk foglalkozik. A meglévő tervezőprogramnak számos hiányossága volt, amellyel a pályázat keretében vásárolt Solid Edge és Teamcenter szoftver már rendelkezik. Ezekkel a programokkal olyan szimulációk elvégzése lehetséges, amelyek akár 30%-kal felgyorsítják a terméktervezés folyamatát.

Eddig hagyományos kézi hegesztéssel készültek termékeink. A projekt során egy hegesztőrobot cella beruházását hajtottuk végre gazdaságosság, jobb minőség, reprodukálhatóság és élő munkaerőtől függés kiváltása érdekében. Üzembe helyezést követően a robothegesztéses technológiával gyártandó termékeink, kis és közepes sorozatú „LEAN manufacturing” rendszerben lettek optimalizálva. Az eredmény egy teljesen új hegesztési élmény a minőség és az egyenletesség terén mutatkozó egyértelmű előnyökkel. Lerövidült a nem közvetlenül a termelésre fordított idő, másrészt pedig felgyorsult a gyártási folyamat. Az eredmény kiváló varratminőség, kevesebb selejt, energiahatékonyság és egyszerű karbantartás, amely minimális üzemszünetet garantál. Összességében jövedelmezőbb hegesztési folyamatot biztosít az automatizált sorozatgyártásban.

A hegesztőasztalok és a kézi plazmavágó berendezés beszerzésével a prototípus gépek, alkatrészek építésénél az összeállítás pontossága, méretre vágása ellenőrizhetősége jelentősen javult, megbízhatóvá vált, jelentősen csökkentve nemcsak a prototípus gépek, hanem a sorozatgyártás, ezen belül a hegesztő robotcella részére a hegesztő készülékek gyártási idejét.

A termelési kapacitásbővítés során az új emeléstechnikai eszközök (rakatvilla, darumérleg és emelőgerenda) segítségével az anyagmozgatás is felgyorsult.

A GINOP-1.2.1-14-2014-00439 azonosítószámú projekt tényleges befejezési dátuma 2016. március 07.

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásainak beruházásainak támogatása

A Güttler Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásainak beruházásainak támogatása” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, mely során 50%-os mértékű 14,23 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A több mint 30 éves piaci eredményekkel rendelkező mezőgazdasági talajművelő gépeket tervező és gyártó vállalkozás a gépgyártáshoz szükséges furatokat, süllyesztéseket, menetfúrásokat, marásokat korábban kézi, asztali és oszlopos fúrógépekkel, szerszámokkal készítette. A projekt során egy új CNC függőleges megmunkáló központ beszerzését valósította meg, így elérhetővé vált a magas automatizáltsági szint, a rugalmasság, a gyors alkalmazkodó képesség a változó gyártási feladatokhoz. Az új technológia a korábbihoz képest változatosabb, összetettebb, bonyolultabb és nagyobb pontosságú termékek előállítását teszi lehetővé, illetve az egyedi, kis- és közepes sorozatú gyártást segíti elő, így a cég gyártási minősége, gyártási kapacitása, exportpotenciálja emelkedik, versenyképessége tovább erősödik. Az új technológiával környezettudatos gyártási rendszer működtethető.

A Güttler Kft. a GINOP-1.2.2-15-2015-00097 azonosítószámú ’A Güttler Kft. kapacitásbővítő beruházása’ elnevezésű pályázati projekt megvalósítása során a Széchenyi 2020 program keretében 14.232.335 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely projektet a cég saját hódmezővásárhelyi üzemcsarnokában valósította meg. A pályázat tényleges befejezése: 2016.12.07.


A weboldal cookie-kat tárol, amit az Elfogadás gombra kattintva hagyhat jóvá. További információk

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close