• fejléc_6
  • fejléc_5
  • fejléc_4
  • fejléc_2
  • fejléc_1

Szeretne többet megtudni a Güttler® talajművelésről?

Regisztráljon honlapunkon, hogy hozzáférhessen a további tartalmakhoz!


Ha a regisztráció során minden adatot megad, akkor az alábbiak letöltésére lesz lehetősége:


Javasoljuk, hogy iratkozzon fel a rendszeres GÜTTLER® Hírlevélre is!

Első kézből szerezhet információt legújabb fejlesztéseinkről, akcióinkról, kiállításokról bemutatóinkról, vagy akár az eladó bemutató gépeinkről.

Szeretne többet megtudni a Güttler® talajművelésről?

Regisztráljon honlapunkon, hogy hozzáférhessen a további tartalmakhoz!


Ha a regisztráció során minden adatot megad, akkor az alábbiak letöltésére lesz lehetősége:


Javasoljuk, hogy iratkozzon fel a rendszeres GÜTTLER® Hírlevélre is!

Első kézből szerezhet információt legújabb fejlesztéseinkről, akcióinkról, kiállításokról bemutatóinkról, vagy akár az eladó bemutató gépeinkről.

Fórum

Fórum / Egyéb hozzászólások

lapok: 1
#1
2010-10-04 - 14:28:49
Dominkovic Mihail
hozzászólások: 1
Nálunk csak egy kisebb szélességű henger kellene a gazdaságunkba, olyan 2 vagy 2 és fél méter. Lehet kapni a tagokat külön is, hogy megcsináljuk magunknak a hengert?
#2
2010-10-06 - 11:10:43
Páska Norbert

hozzászólások: 7
Tisztelt Dominkovic úr! Jelenleg a szántóföldi felhasználásra javasolt Güttler hengerből a legkisebb munkaszélesség 3 méter. A későbbiekben fogunk készíteni 1,5 méteres és 2,0 méteres kisebb hengereket is mindenféle felépítmény nélkül azon gazdálkodók számára, akik saját gépeikbe szeretnék utólag beépíteni ezt a hasznos rögtörőt.
#3
2010-10-06 - 11:14:13
Páska Norbert

hozzászólások: 7
Tisztelt Dominkovic Úr! Válaszolva a másik felvetésére, hogy saját maguk készítsenek egy hengert, nem javaslom. A Güttler henger önmagában egy egyszerű szerkezet, azonban a gép tervezésénél nagyon sok mindenre kell figyelni, mert sok buktatója lehet egy házi gép összeállításnak. A Güttler Kft. tervező szakemberei több éves tapasztalattal rendelkeznek ebben a témában, és már tudják, hogy hogyan lehet a legolcsóbban, a legtöbbet kihozni ebből a fejlesztésből. Elsőre ugyan drágának tűnhet egy komplett, nagyobb munkaszélességű henger megvásárlása, azonban sok bosszúságtól kímélheti meg magát aki nem bocsátkozik otthoni fejlesztésekbe.
#4
2010-10-25 - 13:09:39
Ardacs Ferenc
hozzászólások: 3
Dominkovic kolléga, kérjen pár címet a Güttlertől, és kérdezze meg személyesen azokat, akiknek már régóta van Güttlerük, hogy mire jó. Nekem nagyon jókat mondtak a vevők ezzel kapcsolatban, ha megjön a területalapú, megyek és kérek egy jó árajánlatot. Én nem hegesztenék otthon, inkább megveszem majd egyben az egész gépet. Kiszállítják, és lehet is használni. Kész. A búzát tavasszal bizosan le fogom Güttlerezni mert azt mondják, hogy jó.
#5
2011-01-17 - 10:48:59
Bölöni Sándor
hozzászólások: 1
Én beolvastam a prospektusokba és a videokat is látam de sehol nem látam az árakat (euroban lehetoleg )
kaphatnék eröl informáciokat ?
#6
2011-01-21 - 10:56:15
Páska Norbert

hozzászólások: 7
Tisztelt Bölöni Úr! Itt a Güttler honlapon megtalálja a bal felső sarokban Vörös Endre értékesítő kollégánk elérhetőségeit. Javaslom, hogy lépjen vele kapcsolatba, és ő minden kérdésére válaszolni fog.
#7
2011-02-13 - 14:50:11
Homor Henrik
hozzászólások: 1
Tisztel Páska Úr! Azt szeretném kérdezni,hogy a SUPERMAXX típusú kultivátorhoz,van-e tervbe az egyengető pálcák helyett lezáró,rögtörő hengert alkalmazni? Mi mulcstechnologiát alkalmazzuk,és lezáró hengerrel egy mulcs magágykészítőnek is alkalmas lenne akár a fent említett gép,de még a front magágy készítő is kisebb átalakításokkal. Tavaly előtt próbáltunk egy DX 460-ast és így működött a kukorica mulcsba: http://www.youtube.com/watch?v=MvK-8mNhXRA Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Homor Henrik
#8
2011-02-17 - 13:40:58
Páska Norbert

hozzászólások: 7
Tisztelt Homor Úr!
Először is köszönjük, hogy megosztotta velünk ezt a videót. Sajnos a SuperMaxx kultivátorhoz nem lesz felszerelhető rögtörő henger, ugyanis a henger olyan nagy tömeggel bír, hogy a SuperMaxx kultivátor vázszerkezete azt nem bírná el. Másrészt a tömeg annyira hátra kerülne, hogy nem lenne erőgép, ami felemelje. A mi Güttler hengerünk tömege méterenként kb. 400 kg, így egy 5-6 méteres henger 2000-2400 kg, amit biztosan nem bír el a SuperMaxx jelenlegi vázszerkezete.
Egy másik megoldás lehet a videóban szereplő DX 460-as henger rugóskapa előtéttel, amelyhez létezik nálunk egy kapcsolóeszköz (HDPT-DX V néven), amellyel hátulra is felfüggeszthetővé válik az egyébként frontra szerelhető henger és rugóskapa kombináció.
Továbbra is várjuk a kérdéseket!
Üdvözlettel: Páska Norbert
#9
2017-06-16 - 16:31:53
Koszta László
hozzászólások: 1
Tisztel Páska Úr!
Koszta László vagyok használatban van Nekem egy 3 máteres földmester a munkáját nagyon szeretem
Azt szeretném kérdezni hogy ludtalpkapát lehet e hozzá vásárolni.
Válaszát előre is köszönöm.

Felhasználási feltételek

A Fórumot csak regisztrált felhasználóink használhatják!

A szolgáltatást az itt leírt feltételekkel nyújtjuk, a belépéssel Ön elfogadja ezeket.
A szolgáltatást csak saját felelősségére használhatja. Felelős az Ön felhasználói nevével végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszava biztonságban tartásáért. Amennyiben tudomására jut, hogy ezen adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba velünk!
Nem vállalunk felelősséget a szolgáltatás elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért.
A Fórumon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért teljes felelősséget nem vállalunk, pusztán abban a mértékben, ahogy azt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexe előírja.
A Fórumra csak olyan tartalmak tölthetőek fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait. Az Ön által feltöltött tartalmakkal kapcsolatban Ön egyúttal feljogosít minket, hogy azokat (vagy azok részeit, kivonatait, stb.) különböző internetes oldalakon megjelenítsük. A megjelenítés a forrás megjelölésével történik. Ha Ön nem ért egyet valamelyik konkrét tartalma felhasználásával, kérheti annak eltávolítását.
A Fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban semmifajta kontrollt nem végzünk, így semmilyen értelemben nem vagyunk felelősségre vonhatóak a Fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
Nem használhatja Fórumunkat arra, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
Nem használhatja a Fórumunkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre tőlünk írásos engedéllyel rendelkezik.
Nem tölthet fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. Nem helyezhet el a Fórumon az olvasó-, vagy a mi rendszerünk működését befolyásoló kódot.
Azokat a fórumhozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható feltételek valamelyikét, vagy hangvétele másokat sért, eltávolítjuk. Jogunkban áll e szabályok súlyos megszegését követően a fórumos felhasználói azonosítót megszüntetni.
A Fórumban Ön által létrehozott tartalmak esetén Ön lemond a részünkre a vonatkozó tartalom valamennyi szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében.
Fenntartjuk a jogot, hogy technikai vagy egyéb okokból a Fórumszolgáltatást vagy annak egy részét korlátozzuk vagy felfüggesszük.
A jelen felhasználási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról a felhasználók értesítést kapnak a belépéskor.

Vélemények a Güttler® gépekről

Nagy előny a talajkopírozás és a rögtörő képessége

„Őszi vetések lezárására alkalmazzuk a Güttler hengert. Aprómagvas vetések után is előszeretettel használjuk, például áttelelő hagyma után. Nagy előny a talajkopírozás és a rögtörő képessége.”

Petrócki Imre,
Origo-Agro Kft.

Tökéletes magágyat készít, a kelés egyenletes, jó

„Miért választottuk:
  • kötött talajok elmunkálására nagyon jó
  • száraz körülmények között is nagyon jó talajt készített

Tökéletes magágyat készít, a kelés egyenletes, jó. A Güttler Standard hengert altalajlazító munkájának lezárására is használtuk jó eredménnyel. Szántás nélküli, tárcsázott területen használtuk a Földmestert, repce alá nagyon jó magágyat készített.”


Csordás László elnök, Szepetneki Zöld Mező Szövetkezet

EVERS: kötött, vízállásos területeken jobban bevált, mint a hagyományos IH tárcsa

"Tavaszi magágykészítésnél szántáselmunkálásra használtuk. Még a vízállásos területeken sem ragadt be. Jó az öntisztító képessége. A kötött, vízállásos területeken jobban bevált, mint a hagyományos IH tárcsa. Forgató- és keverőhatása is jobb, mint az IH tárcsáké.
Tavaszi magágykészítésnél a rosszabb talajokon, közvetlenül a tárcsa után kombinátoroztunk, majd vetettünk. Jobb talajokon a kombinátor elhagyható, mert anélkül is magágy minőségű talajt hagy maga után."


Rácz István, gépkezelő
Hódagro ZRt., Hódmezővásárhely