• fejléc_6
  • fejléc_5
  • fejléc_4
  • fejléc_2
  • fejléc_1

Szeretne többet megtudni a Güttler® talajművelésről?

Regisztráljon honlapunkon, hogy hozzáférhessen a további tartalmakhoz!


Ha a regisztráció során minden adatot megad, akkor az alábbiak letöltésére lesz lehetősége:


Javasoljuk, hogy iratkozzon fel a rendszeres GÜTTLER® Hírlevélre is!

Első kézből szerezhet információt legújabb fejlesztéseinkről, akcióinkról, kiállításokról bemutatóinkról, vagy akár az eladó bemutató gépeinkről.

Szeretne többet megtudni a Güttler® talajművelésről?

Regisztráljon honlapunkon, hogy hozzáférhessen a további tartalmakhoz!


Ha a regisztráció során minden adatot megad, akkor az alábbiak letöltésére lesz lehetősége:


Javasoljuk, hogy iratkozzon fel a rendszeres GÜTTLER® Hírlevélre is!

Első kézből szerezhet információt legújabb fejlesztéseinkről, akcióinkról, kiállításokról bemutatóinkról, vagy akár az eladó bemutató gépeinkről.

Fórum

Fórum / Gyakran feltett kérdések (FAQ)

lapok: 1
#1
2010-10-06 - 13:10:42
Ardacs Ferenc
hozzászólások: 3
Kérdezném a Güttler hengerekben jártas szakértőktől, hogy mennyi a Güttler henger elemek élettartama? Kicsit aggódom amiatt, hogy ezek a tárcsák egymás mellett mozognak, és hamar elkopnak. Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?
#2
2010-10-15 - 10:58:34
Kerekes Béla
hozzászólások: 1
Nem kell ettől félni. Mi egy 6m-es hengert használunk. Kb dolgoztunk már vele 8000 Ha-t. A hengerelemek hegyei ugyan már megkoptak, de a munkája még mindig tökéletes és nem indokolja semmi a cserét. Amire figyelni kell az, hogy mindig ki legyen hézagolva a henger azokkal az alátétekkel amiket adnak hozzá, vagy ha már annyit koptak a tagok, hogy beférne egy újabb hengertag, akkor rendelni kell hozzá egy ilyen hézagoló elemet.
#3
2010-10-15 - 14:06:50
Bartuch Kálmán
hozzászólások: 4
Ezt én is alá tudom támasztani, bár nem tudom, hogy mit jelent az, hogy a hengerelemek hegyei elkoptak. Én három éve vettem szintén egy 6,4-es Güttlert, és ment körülbelül 1700-1800 hektárt, de eddig semmi baja nincs a Güttler csillagoknak. Hozzáteszem, hogy hézagoljuk is a csillagokat. Először kb. 200 hektár után kellet, de most már beállt, és a következő hézagolás csak kb. 500 hektár múlva lett esedékes. Egyébként a Güttleres szerelő is ezt mondta, amikor eljött elintézni a nullszervízt.
#4
2010-10-15 - 14:10:51
Bartuch Kálmán
hozzászólások: 4
Viszont ha már itt vagyok, nekem is lenne egy kérdésem, remélem itt kapok rá választ. Láttam a bábolnai kiállításon a Güttler standján azt az új kombinátort,a Supermaxot. Az gyakorlatilag egy kombinátor, csak amit észrevettem, hogy nincs benne pálcás henger. Miért nem tesznek bele pálcás hengert vagy valamilyen rögtörőt?
#5
2010-10-25 - 13:04:41
Ardacs Ferenc
hozzászólások: 3
Újabb előrelépés történt a témában. Felhívtam a Güttlert és kértem még pár információt tőlük. Azt mondták, hogy inkább adnak pár címet telefonszámot a lakhelyem közelében, és kérdezzem meg inkább személyesen a gazdálkodót. Azóta meglátogattam két ilyen ügyfelet, akik hasonló véleménnyel voltak a henger élettartamáról. Nekem tullajdonképpen nagyon szimpatikus a Güttler hozzáállása, hogy segített találni itt a közelben néhány Güttler tulajdonost. Eddig meggyőzőek a hallottak a Güttler hengerről. Nagyon érik már, hogy beruházzak egyre, de majd megvárom a területalapú támogatást, mert ha minden igaz, akkor már elkezdték kifizetni.

Felhasználási feltételek

A Fórumot csak regisztrált felhasználóink használhatják!

A szolgáltatást az itt leírt feltételekkel nyújtjuk, a belépéssel Ön elfogadja ezeket.
A szolgáltatást csak saját felelősségére használhatja. Felelős az Ön felhasználói nevével végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszava biztonságban tartásáért. Amennyiben tudomására jut, hogy ezen adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba velünk!
Nem vállalunk felelősséget a szolgáltatás elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért.
A Fórumon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért teljes felelősséget nem vállalunk, pusztán abban a mértékben, ahogy azt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexe előírja.
A Fórumra csak olyan tartalmak tölthetőek fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait. Az Ön által feltöltött tartalmakkal kapcsolatban Ön egyúttal feljogosít minket, hogy azokat (vagy azok részeit, kivonatait, stb.) különböző internetes oldalakon megjelenítsük. A megjelenítés a forrás megjelölésével történik. Ha Ön nem ért egyet valamelyik konkrét tartalma felhasználásával, kérheti annak eltávolítását.
A Fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban semmifajta kontrollt nem végzünk, így semmilyen értelemben nem vagyunk felelősségre vonhatóak a Fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
Nem használhatja Fórumunkat arra, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
Nem használhatja a Fórumunkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre tőlünk írásos engedéllyel rendelkezik.
Nem tölthet fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. Nem helyezhet el a Fórumon az olvasó-, vagy a mi rendszerünk működését befolyásoló kódot.
Azokat a fórumhozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható feltételek valamelyikét, vagy hangvétele másokat sért, eltávolítjuk. Jogunkban áll e szabályok súlyos megszegését követően a fórumos felhasználói azonosítót megszüntetni.
A Fórumban Ön által létrehozott tartalmak esetén Ön lemond a részünkre a vonatkozó tartalom valamennyi szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében.
Fenntartjuk a jogot, hogy technikai vagy egyéb okokból a Fórumszolgáltatást vagy annak egy részét korlátozzuk vagy felfüggesszük.
A jelen felhasználási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról a felhasználók értesítést kapnak a belépéskor.

Vélemények a Güttler® gépekről

A nyári tarlóhántás és a magágyelőkészítés egy menetben megvalósult

„IH 10770-es tárcsával kapcsoltan használjuk a Güttlert. A nyári tarlóhántás és a magágyelőkészítés egy menetben megvalósult. A szerelvény gigantikus hossza ellenére igen fordulékony. A hengerrel ez idáig 1000 ha munka lett elvégezve. Tavasszal 300 ha-on őszi búzát „güttlereztünk” bokrosodás elősegítése érdekében.”

Dr. Zsiros Géza,
Kunágota

Az elvégzett munka minősége bizonyítja a gép jó munkát végez

"A PW 740-es hengersort elsősorban az aratás utáni tarlóhántásoknál az IH 10770-es nehéztárcsa után kapcsoltan üzemeltettük, mely folyamatoknál eredményesnek bizonyult." "Második lépcsőben az IH 6200 vetőgépek vetés előtti közvetlen talajelmunkálásban hasznosítottuk, ott, ahol a talajszerkezet ezt indokolttá tette. A végzett munka eredménye szintén bizonyította, hogy a fix és a radiálisan egymás mellett mozgó csúcsos öntvénytagok hatékony munkát végeznek."
"A kapcsolt rendszerben működő Földmestert szántás utáni, vetés előtti talajelőkészítésben használtuk olyan helyeken, ahol a RAU-8,4-es kombinátor nem bizonyult elégségesnek. Az elvégzett munka minősége bizonyítja a gép jó munkát végez és elfogadható egyenletes aprószerkezetű talajt hagy maga után."


Nagy József műszaki ágazatvez.
Agroméra Kft, Érsekvadkert

Szép, egyenletes a kelés a Güttler után

„Szántáselmunkálásra használom, nyirkos talajokon is gyönyörű munkát végez. A henger beragadása nem gyakori. A rögtörő hatással és a tömörítéssel is meg vagyok elégedve. Repcevetés: szántás, Güttler-hengerezés, forgóborona, majd vetés. Vetés után is lehengereztük. A tapasztalat az, hogy szép, egyenletes a kelés a Güttler után. A henger húzása, mozgatása, szerelése praktikus, kezelése egyszerű. Őszi árpánál a felfagyásokat is visszatömörítettük, a repedéseket visszanyomta és az előzetesen kiszórt műtrágyát is bedolgozta.”

Terjék László egyéni vállalkozó